023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Nieuw Groenendaal wil een plaats zijn waar iedereen aan zijn gezondheid kan werken door therapie en training. Met beperking en zonder beperking. Ook mensen die afhankelijk zijn van een assistentiehond.

Een assistentiehond is een hond die geleerd heeft een persoon met een beperking te helpen met het uitvoeren van de dagelijkse bezigheden, of in staat is bij bepaalde beperkingen de persoon vooraf te waarschuwen of het waarschuwen van hulpdiensten.

Elke assistentiehond bezit een aantal basisvaardigheden. En het is belangrijk deze aan te vullen met die vaardigheden die aansluiten op de beperkingen en behoeftes van de cliënt. Een assistentiehond is naast de praktische ondersteuning ook belangrijk op sociaal-emotioneel vlak.

Door een assistentiehond zijn mensen in staat een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden dat uitgaat van wat kan en niet de beperking centraal stelt.  Bij Nieuw Groenendaal gaan wij ook uit van deze gedachte bij onze sporters en patiënten.

Monique Huygen, manueel therapeut en fysiotherapeut bij Nieuw Groenendaal, werkt al enige jaren met Natasja en haar assistentiehond, die ook onderdeel is van de therapie.

Uiteraard zorgen wij bij Nieuw Groenendaal voor de nodige hygiëne zodat mensen die allergisch zijn voor honden geen last hebben.