023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

De feestmaand staat weer voor de deur en dat betekent pepernoten, chocolade letters, banketstaven, kerstkransjes, kerstdiners, champagne, wijn en bier. Heerlijk allemaal natuurlijk maar hoe voorkom je nu dat je teveel aankomt en je opgebouwde conditie afbreekt. Hieronder een aantal tips.

Tip #1 Een sportief doel
Zet voor jezelf een sportief doel aan het eind van de maand of begin januari. Bijvoorbeeld een hardloopwedstrijd, een moutainbiketocht of start met hardlopen. Wij kunnen je daar uitstekend in adviseren.

Tip#2 Geen maaltijd overslaan
Sla geen maaltijden over om de extra calorieën te compenseren. Blijf bij je gezonde etenspatroon van 3 voedzame maaltijden per dag. Dan wordt de kans kleiner dat je je overeet en trek krijgt in ongezonde snacks.

Tip3# Kies bewust
De feestdagen staan voor gezelligheid. En daar moet je ook zeker van genieten maar kies bewust. Het is een cliché maar alles met mate. Een handje pepernoten en een paar stukjes chocola kan best, maar laat de sauzen tijdens het gourmetten staan. En probeer het bij 1 bord te houden.

Tip#4 Rustig aan met de drank
Een biertje of wijntje tijdens de feestdagen moet zeker kunnen. Alcohol heeft alleen een paar nare trekjes. Er zitten niet alleen veel calorieën in maar het verstoort tevens je hormoonbalans en het is een aanslag op je lever. Citroensap helpt bij de ontgifting. Dus heb je teveel gedronken zorg dat je citroenen in huis hebt.

Tip#5 Water, water, water
Zorg ervoor dat je water bij je hebt en genoeg drinkt. Water zorgt voor de afvoer van afvalstoffen, het helpt bij de reiniging van je lichaam. Er komt natuurlijk toch wat extra troep in je lijf. Het geeft ook sneller een vol gevoel waardoor je minder eet.

Tip#6 Wandelen in de natuur
Vooral als het koud is en regent. Lekkere dikke jas aan, muts op en handschoenen mee. Lekker uitwaaien op het strand of wandelen in het bos. De kou en regen zorgen ervoor dat je meer verbrandt, de natuur zorgt voor fijne energie en de wind blaast de spinnenwebben uit je hoofd. Reken maar dat het kerstdiner lekkerder smaakt na een energieke wandeling.