023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Voor velen van ons is de vakantie weer voorbij. Vaak is de zomer een tijd van lekker luieren, een terrasje pakken, gezellige barbecues en ook minder bewegen. Met deze tips heb jij na je vakantie zo weer een goed sportritme te pakken.

Nieuwe doelen
Niets motiveert zo goed om weer regelmatig te gaan trainen als het hebben van een doel. Kies een nieuw doel uit waar je voor wilt trainen. Er is dit najaar vast wel een leuk loopevenement bij jou in de buurt of een andere activiteit waar je naartoe kunt werken. Schrijf je er meteen voor in zodat je er niet meer onderuit kunt.

Evalueer je sportgedrag
Kijk eens goed naar je sportgedrag van het afgelopen jaar. Wat waren voor jou redenen om een training over te slaan? En wanneer was je juist extra gemotiveerd om te gaan sporten? Kijk of je daar dingen uit kunt leren om jezelf makkelijker te motiveren.

Plan sport in je agenda
Nieuw sportjaar, nieuwe goede voornemens: plan nu meteen in op welke dagen en tijdstippen jij gaat sporten en laat er deze keer niets tussen komen. Het hebben van een doel met een plan wordt gerealiseerd met een goede planning.

Gezonde eetgewoontes
Probeer na je vakantie naast je sportritme ook weer een gezond voedingspatroon op te pakken, met een ontbijt op een vast tijdstip en ook vaste eetmomenten gedurende de rest van de dag. Die structuur in je dag maakt het ook makkelijker om je sportroutine weer op te pakken.

Niet te hard van stapel
Na je vakantie heeft je lichaam weer even tijd nodig om op gang te komen. Begin dus een tandje lager dan in de laatste trainingen voor je vakantie. Als je te snel wilt loop je misschien een blessure op of raak je je motivatie kwijt, en dat zou zonde zijn.

Doe iets nieuws
Vlak na je vakantie is het ideale moment om iets nieuws uit te proberen. Je bent weer helemaal fris en opgeladen en hebt genoeg energie om je helemaal op die nieuwe trainingsvorm te storten. Denk bijvoorbeeld aan het doen van intervaltrainingen of aan het uitproberen van een nieuwe groepsles. Maak in ieder geval een afspraak met je fitness trainer om gemotiveerd  met de juiste intensiteit te starten. Je kunt natuurlijk ook met je trainer sparren over nieuwe doelen en nieuwe oefeningen. Wij staan voor je klaar.

Een nieuwe sportoutfit
Word jij ook altijd zo blij als je je nieuwe aanwinsten voor het eerst kunt dragen? Dat geldt ook voor sportkleding. Een nieuw sportjaar vraagt om een nieuwe sportoutfit. Je krijgt vast meteen zin om te gaan sporten in je nieuwe kleding.

Sport samen
Niet alleen jij bent weer terug van vakantie, dat geldt ook voor je vrienden. Spreek met hen af om samen te gaan sporten en meteen alle mooie vakantieverhalen uit te wisselen.