023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Onder senioren is vallen een groot probleem met vaak ingrijpende, persoonlijke, maatschappelijke en financiële gevolgen. Jaarlijks vallen ongeveer één miljoen 65 plussers. Soms vaak met ernstige gevolgen waar men op oudere leeftijd vaak moeilijk van herstelt. Wij bieden een individueel oefenprogramma dat thuis kan worden uitgevoerd.

Trainingsprogramma

Indien er sprake is van ontoereikende kracht of stabiliteit in de benen kan ons trainingsprogramma iets voor u betekenen. Het trainingsprogramma omvat mobiliteit-, kracht en coördinatie oefeningen. Het gehele programma duurt een jaar, waarbij er regelmatig overleg met u zal zijn. De fysiotherapeut zal u een aantal keer thuis bezoeken om de oefeningen door te nemen. Later zal de therapeut nog een aantal keren telefonisch contact met u zoeken om de vorderingen door te nemen.

Deelname

Als u besluit mee te doen krijgt u bij het eerste bezoek een pakket. Hierin zitten:

  1. Een agenda om het geoefende in bij te houden
  2. Een map met afbeeldingen en instructies
  3. Een oefengewicht

Vergoeding

De kosten voor de bezoeken van de fysiotherapeut bij u thuis worden vergoed vanuit uw aanvullende ziektekostenverzekering, indien u die hebt afgesloten. Wij zijn aangesloten bij de Sta Sterk! Fysiopraktijken die het OTAGO oefenprogramma aanbieden. U heeft wel een verwijzing nodig van een arts.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sonja.steltenpool@nieuwgroenendaal.nl