023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Tijdens de zomermaanden kan gezond leven lastig zijn. De zon schijnt dus je ligt liever op het strand dan dat je gaat sporten, je zit vaker op het terras met een wijntje én komt in de verleiding om verkoeling te zoeken met een ijsje. Logisch, maar hoe zorg je ervoor dat je kan genieten en toch in shape blijft tijdens je vakantie. Hier een aantal tips.

Eet voordat je naar het vliegveld gaat
Honger hebben op het vliegveld heeft een aantal nadelen. Er is een overdaad aan barretjes en restaurants die het wel érg verleidelijk maken en je betaalt sowieso het dubbele. Je kunt beter de honger voor zijn.

Zorg voor gezonde snacks
Dit geldt zowel voor tijdens de vlucht als op je vakantiebestemming. Gezonde makkelijke snacks zoals nootjes, bananen en eiwitrepen zorgen ervoor dat je geld bespaart en je niet volstopt met ongezonde troep.

Gezonde smoothies?
Drankjes op basis van verschillende soorten fruit klinken altijd heel gezond, maar check goed of er geen suiker of ijs aan toegevoegd is. Dit kan ervoor zorgen dat het aantal calorieën flink omhoog schiet.

Eet gezond langs het zwembad
De pizza’s, frietjes en snacks die je bij het zwembad kunt krijgen zijn hartstikke verleidelijk maar of ze ook gezond zijn, is een tweede. Wees sterk en bereid je goed voor op een dag aan het zwembad of op het strand. Neem bijvoorbeeld zelf snacks en een gezonde lunch mee. Scheelt je bovendien heel wat geld!

Drink genoeg water
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: vergeet niet om genoeg water te drinken. Vooral op een warme zomerdag. Door het zweten dat daarbij komt kijken kan je lichaam uitgedroogd raken. Verveelt de smaak van water je? Voeg er een schijfje citroen of ander fruit eraan toe om het smakelijker te maken.

Beweeg, ook op vakantie!
Je mag dan misschien geen sportschool tot je beschikking hebben, er is geen excuus om niet te bewegen. Ontdek een stad tijdens een stedentrip met de benenwagen of per fiets, ga ’s ochtends een uurtje hardlopen over het strand, doe mee aan een potje beachvolley, neem de trap in plaats van de lift, trek een paar baantjes in het zwembad of ga hiken in de omgeving. De mogelijkheden voor bewegen en sporten op vakantie zijn eindeloos.

Gebruik fitnessapps
Voor sommige fitnessoefeningen heb je geen sportschool nodig, die kun je ook prima op vakantie doen. Heb je even geen inspiratie? Download dan voorafgaand aan je reis een aantal fitness-apps zoals bijvoorbeeld onze MyWellness App.

Sport als een local
Hoe leuk is het om via sport een cultuur te ontdekken? Leer tai chi in China, train met Muy Thai boksers in Thailand, doe yoga in Azië of verbeter je dans skills met salsalessen in Spanje. Ga zwemmen, duiken, roeien, snorkelen. Er is altijd wel iets te doen waarmee je je beweging pakt zonder het echt door te hebben.

Geef je lichaam rust
En onze laatste tip is om ook lief te zijn voor jezelf. Je bent niet voor niets op vakantie. Je lichaam heeft deze periode nodig om te herstellen. Je hoeft ook niet elke dag te sporten, maar probeer wel om de dag iets actiefs te doen. En vergeet niet te genieten. Fijne vakantie!