023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Cecile Nieuwenhuis, lid van Nieuw Groenendaal, is met ons afslankprogramma succesvol 14,5 kg afgevallen. Lees hier haar inspirerende verhaal hoe zij dit samen met haar coach Ingrid voor elkaar heeft gekregen.

Ken je dat gevoel van willen afvallen, maar sporten echt een nachtmerrie vindt? Dan lijk je dus op mij en het goede nieuws is: er is hoop voor jou!

In mijn jeugd was ik een stevige meid en eigenlijk ben ik dat sindsdien altijd geweest. Ik ben een moeder van 4 kinderen. En zoals bij velen doet het zwanger zijn het vrouwenlichaam weinig goeds. Elke keer lukte het mij  om de overtollige kilo’s er na de bevalling weer af te krijgen. Na kind nummer 4 én een pittige periode thuis ging het echter wat minder makkelijk.

In 2012 heb ik besloten mijn leven te beteren. Tegen mijn  principes in ben ik met een personal trainer aan de slag gegaan. En niet zonder resultaat. Na een aantal maanden was ik maar liefst 25 kg kwijt! Helaas ging ik op een van de trainingen door mijn enkel wat betekende dat ik het trainen moest staken. Als moeder van 4 fantastische kinderen, waarvan 3 met rugzakje was dit het begin van een langzame toename van het gewicht.

Eind februari van dit jaar was ik in feite weer terug bij af. Maar wel met een positieve ervaring in mijn zak. Afgelopen jaar heb ik een aantal goede en belangrijke stappen gezet door o.a. het werk te minderen. Zodoende besloot ik begin maart dit jaar dat het genoeg was en dat ik weer op een normaal gewicht wilde komen.

Na wat zoekwerk kwam ik uit bij Nieuw Groenendaal. Ingrid is degene die mij begeleidt  Zij doet dit op een positieve effectieve wijze. Wat is uiteindelijk de SLEUTEL? Gezonder eten en meer sporten. En  doorzetten natuurlijk! Effectief betekent dit dat ik elke dag probeer een uur lang op flink tempo te wandelen. Daarnaast sport ik 3 keer in de week. Uiteraard is het belangrijk minder en bewuster te eten. Hierbij is voor mij 1 ding cruciaal gebleken. Ik eet minimale hoeveelheden koolhydraten zoals aardappels en pasta.

Wat is tot op heden het resultaat? In iets minder dan 14 weken tijd ben ik 14.5 kilo afgevallen!

Ik kan nu zelfs zeggen dat ik sporten leuk vind! Ik hoor ook dat het zichtbaar is in mijn gezicht! Ik voel me fitter, blijer en ben een gezonder mens. Mijn doel is om nog een kilo of 14 af te vallen. Ik heb nog even te gaan, maar ik weet dat ik mijn doel zal halen.

Als afsluiting nog een tip: zie het niet als afvallen, maar als een leefstijlverandering. Mentaal is dit dus een lange termijn beslissing. Niet alleen om de kilo’s eraf te krijgen, maar vanwege het totaal plaatje.

Good luck en veel plezier!

Cecile Nieuwenhuis