023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

De eerste week van oktober (1 t/m 7 oktober 2018) staat weer in het teken van de Valpreventieweek: Hup, in de Benen! In deze week vraagt VeiligheidNL extra aandacht voor valpreventie en vitaal ouder worden.

Valongevallen zijn een groot probleem. Helaas komen er veel 65-plussers na een val op de Eerste Hulp-afdeling van een ziekenhuis terecht. De letsels ten gevolge van een valongeval, bijvoorbeeld een gebroken heup of hersenletsel, kunnen een enorme impact hebben op de kwaliteit van leven en zelfstandigheid. Gelukkig hoeven we het toenemen van het risico op vallen als u ouder wordt niet te accepteren als een voldongen feit. U kunt veel doen om de kans op een val te verkleinen, waardoor u langer zelfstandig en vitaal kunt blijven.

Op de website van VeiligheidNL, www.veiligheidnl.nl staan veel bruikbare tips en oefeningen om het risico op vallen te verkleinen. Tips over bijvoorbeeld beweging, voeding, medicijn gebruik en lichamelijke verzorging. Er staat ook een leuk testje om uw reactie snelheid te testen, www.veiligheid.nl/vitaal-ouder-worden/reactietest. Doet u mee? 

VeiligheidNL zet zich al meer dan 30 jaar in om het aantal ongevallen in Nederland te verlagen. We monitoren alle ongevallen in Nederland en ontwikkelen effectieve programma’s om veilig gedrag te stimuleren. Als u de expertise van VeiligheidNL in huis haalt, kunt u rekenen op tastbaar resultaat. Minder ongelukken, minder leed, minder verzuim en medische kosten.