023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Een tenniselleboog of tennisarm is een aandoening waarbij de pezen rond de elleboog geïrriteerd zijn. Daardoor ontstaat er pijn aan de buitenkant van de elleboog. Soms straalt deze pijn uit naar de onderarm, pols of hand. De klachten worden meestal veroorzaakt door overbelasting en komen voor bij tennissers, maar ook bij mensen die vaak dezelfde beweging met de armen maken. De medische naam van een tenniselleboog is epicondylitis lateralis.

De aangedane pezen bij een tenniselleboog zijn verantwoordelijk voor het strekken van de hand. De klachten worden waarschijnlijk veroorzaakt door kleine scheurtjes in het peesweefsel, vlakbij de aanhechting op het bot.

Tenniselleboog behandelen

De beste behandeling van een tenniselleboog is rust. Door overbelasting te voorkomen, verdwijnen de klachten in de meeste gevallen vanzelf. Probeer bovenhands tillen te voorkomen en vermijd langdurige belasting van de spier. Fysiotherapie, shockwavetherapie en medical taping kunnen helpen bij het herstel. Bij hardnekkige klachten kunnen injecties met corticosteroïden uitkomst bieden. Gemiddeld duurt het negen maanden voordat de klachten volledig verdwenen zijn.