023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

De vakantie is voorbij. Hopelijk ben je goed uitgerust en heb je mooie ervaringen opgedaan. Nu wordt het tijd om nieuwe sportieve doelen te stellen en je sportroutine weer op te pakken. Een onderbreking van een routine maakt het vaak lastig. Daarom in dit artikel een aantal tips die je kunnen helpen op te starten. 

Nieuwe doelen
Niets motiveert beter om regelmatig te trainen als het hebben van een mooi doel. Kies een nieuw doel uit waar je voor wilt trainen. Een doel waar je energie van krijgt. Dit kan een sportief doel zijn, maar ook bijvoorbeeld afslanken, back in shape of fit voor werk.

Uitdaging
Om jezelf extra te motiveren helpt het stellen van een sportief doel. Schrijf je bijvoorbeeld in voor de Heemstede Loop op 29 oktober of een ander sportevenement. Sta je eenmaal ingeschreven dan wil je natuurlijk fit worden en heb je gelijk extra motivatie om te gaan trainen.

Sportgedrag
Kijk eens goed naar je sportgedrag van het afgelopen jaar. Wat waren voor jou redenen om een training over te slaan? En wanneer was je juist extra gemotiveerd om te gaan sporten? Kijk of je daar dingen uit kunt leren om jezelf te motiveren.

Plannen
De sleutel voor duurzaam succes is het maken van een plan met een planning. Het vrijhouden van vaste momenten voor je trainingen zorgt ervoor dat je minder snel een trainingssessie overslaat. Maak dus die afspraken met jezelf en plan in op welke dagen en tijdstippen je gaat sporten. En daarnaast is het handig om een plan B te bedenken voor die momenten dat er toch iets tussenkomt.

Structuur
Tijdens je vakantie is gezond eten er vast weleens bij ingeschoten. Heerlijk een wijntje drinken op het terras of spontaan een ijsje halen hoort ook bij de zomer. Probeer na je vakantie ook weer een gezond voedingspatroon op te pakken. Met een ontbijt op een vast tijdstip en vaste eetmomenten gedurende de rest van de dag. Structuur helpt je om een gezonde leefstijl vast te houden.

Met beleid
Loop niet te hard van stapel. Na je vakantie heeft je lichaam weer even tijd nodig om op gang te komen. Begin dus een tandje lager dan in de laatste trainingen voor je vakantie. Als je te snel wilt loop je misschien een blessure op of raak je je motivatie kwijt, en dat zou zonde zijn.

Iets nieuws
Vlak na je vakantie is het ideale moment om iets nieuws uit te proberen. Je bent weer helemaal fris en opgeladen en hebt genoeg energie om je helemaal op die nieuwe trainingsvorm te storten. Denk bijvoorbeeld aan het doen van intervaltrainingen naast je duurtrainingen of aan het uitproberen van een nieuwe groepsles.

Samen
Niet alleen jij bent weer terug van vakantie, dat geldt ook voor je vrienden en familie. Spreek af om samen te gaan sporten en daarna alle mooie vakantieverhalen uit te wisselen. Samen trainen is motiverend en vaak een extra stok achter de deur.

Maak een afspraak
De trainers van Nieuw Groenendaal staan voor je klaar om je weer op weg te helpen. Maak direct een afspraak met je trainer. Dan staat de datum vast als stok achter de deur. Stel samen een voedingsplan op, plan trainingen in, en voor je het weet heb je zelf weer de motivatie om te vlammen.  

Train met een schema
Als je weer in de flow wilt komen, is het handig om het planmatig aan te pakken. Trainen aan de hand van een goed trainingsschema is verstandiger, omdat je dan precies weet wat je moet doen. Houd ook vooral je progressie bij, zodat je ziet dat je sterker wordt. De trainers van Nieuw Groenendaal kunnen je testen en je schema bijstellen op basis van de uitslagen.