023 7 600 600 info@nieuwgroenendaal.nl

Uit onderzoek blijkt dat hartrevalidatie kan leiden tot verbetering van de lichamelijke fitheid, vertraging van slagaderverkalking, verminderen van risico op een nieuw (hart)infarct en terugkeer van het vertrouwen in de toekomst.

Iedereen die te kampen heeft met een hartaandoening komt in aanmerking voor hartrevalidatie. Het doel van hartrevalidatie is het leren omgaan met de gevolgen van een hartaandoening. Heractiveren en blijvende lichaamsbeweging is van groot belang bij hart- en vaatklachten. ” Plezier in bewegen” is hierbij een belangrijke doelstelling. Bij ons kun je een verantwoord individueel trainingsprogramma volgen met gespecialiseerde begeleiding om psychische en lichamelijke beperkingen te verminderen.

Voor wie is de hartrevalidatie?

Hartrevalidatie is bedoeld voor mensen die na een revalidatieprogramma in het ziekenhuis verder moeten/willen revalideren maar ook is het mogelijk hiermee te starten diréct na uw ziekenhuisopname.

Het gaat om hartrevalidatie na;

  • Een dotterprocedure
  • Een hartinfarct
  • Een hartoperatie (bypass, klepvervanging, of transplantatie)
  • Hartfalen

Het doel van hartrevalidatie

Het hartrevalidatieprogramma heeft als doel dat je een actieve levensstijl ontwikkelt. Je leert omgaan met uw hartklachten, angsten en onzekerheden. Tijdens de intake bepaal je samen met de fysiotherapeut je persoonlijke doelen. Deze zijn afgestemd op je persoonlijke mogelijkheden en beperkingen.

Behandeldoelen kunnen zijn;

  • Lichamelijke grenzen ontdekken en verleggen.
  • Angst en onzekerheid voor lichamelijk inspanning overwinnen.
  • Zelfvertrouwen herwinnen.
  • Actieve levensstijl ontwikkelen.
  • Terugkeren naar sociaal functioneren, zoals terugkeer naar werk of het oppakken van een sport.

Hoe ziet de hartrevalidatie eruit?

De hartrevalidatie is een individueel beweegprogramma, bestaande uit conditietraining, sport en spel, krachttraining en ontspanningstraining. Het programma wordt gegeven onder begeleiding van 1 of 2 fysiotherapeuten. Je traint twee keer per week een uur.

Aanmelding en intake

Wanneer je bij ons komt revalideren heb je in principe een verwijzing nodig van de cardioloog of huisarts. Met deze verwijzing kun je je bij ons aanmelden. Er wordt een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. De fysiotherapeut bespreekt met je wat je wilt en kunt bereiken tijdens de hartrevalidatie.

Onze specialisten zijn Juun Akkermans en Alexander de Tempe. Voor meer informatie kun je bellen met 023 7600 600 of een email sturen naar info@nieuwgroenendaal.nl